Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A TÁBOR SZELLEMISÉGE

2017.02.02

 

 Értékek- Módszerek:

 

1.                       Kis csoport létszám előnyösebb–


A gyerekek 2 csoportra lesznek bontva 10-10 fő A VILÁGOK FÖLDJE épp aktuális kalandjába vesznek részt, a szereplőkkel azonosulva. A korcsoportokat keverjük, így szembesítve egymást az esetlegesen „kisebb, gyengébb” segítségére, megértetve azt, hogy Ő is a csoport része és fejlődésük, sikerük csak együtt lehetséges. „Éppé tenni az eltörtet, megerősíteni a gyengét”


A tábor folyamán a két csoport együtt tesz mindent, hogy ezzel megfelelő együttműködés, alakuljon ki közöttük a céljuk elérése érdekében. Új nap új felosztás lesz.

 

2.                       Képzett és tapasztalt vezetők – személyes kapcsolat


Világok Földje Tábor Vezetői 30 év fölöttiek, képzettek és tapasztaltak, akik a gyerekekre személyesen odafigyelnek, és segítik őket a tábor folyamán. Négy és fél éve, az év több hónapjában, az ország számos pontján táboroztatnak, gyermekfoglalkozásokat szerveznek. Felelősségérzettel, odafigyeléssel tanítási, és tehetséggondozási, készségfejlesztési szándékkal és ismeretekkel rendelkeznek.

 

3.                      Ismeretszerző és értékközvetítő programok


A programok sokszínűek. A Kalandtábor egyben Felfedező tábor is.

Kihívó programok, Ügyességi Játékok, Lány - Fiú szerepek felfedezése,helyes alkalmazása, alkotókészség fejlesztése, leleményesség,bátorság próbák,ismeretek szerzése, tapasztalat szerzés a mindennapi élethez kapcsolva játékosan (felelősség érzés) 

 

4.                       A természet Fontossága


Erdő-mezőt járva tartozni valahová egy Táborhoz egy csoporthoz egy baráthoz egy VILÁGHOZ, felejthetetlen élményt nyújthat a gyerekeknek. Megcsodálni azokat a dolgokat, amiket az iskolában ülve nem lehet, vagy nem olyan, mint amikor maga tapasztalja meg öröm és bánat között, tele érzelmi kihívásokkal az együttlétet. Mindezt környezettudatos neveléssel.

 

Világok Földje Tábor Vezetőség

 

 

term.jpg

 

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statisztika

Online: 1
Összes: 286392
Hónap: 2577
Nap: 66